Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8

Pancolar 50mm f1.8 M42Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8 M42 
View angle on 35mm: 46°; APS-C: 75mm
Optics: 6 elements in 5 groups; Apertures: 1.8 to 22
Blades: 6 curved; Min. focus dist.: 0.35m
Filter: 49mm; Dimensions: 58mm x60mm

 

 

 Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8 er et klassisk manuel fokus prime-objektiv, der blev fremstillet af det tyske optikfirma Carl Zeiss Jena. Det er et standard brændviddeobjektiv designet til brug med 35 mm filmkameraer og er fremstillet med forskellige kamaramounts, herunder M42, Exakta og Praktica.

Pancolar 50 mm f1.8 er kendt for sin høje optiske kvalitet og er æret for sin skarphed og kontrast, hvilket gør den til et populært valg blandt fotografer til forskellige typer fotografering, herunder portrætter, gadefotografering og almindelige hverdagsfotografering. Den hurtige f/1.8 blænde giver mulighed for god ydeevne i svagt lys og mulighed for at skabe en lav dybdeskarphed, som kan bruges kreativt til at isolere motiver fra baggrunden.

Objektivet har en manuel fokus- og blændering, der giver mulighed for præcis kontrol over fokus og eksponeringsindstillinger. Den har typisk en metalkonstruktion, som giver den en solid og holdbar fornemmelse. Pancolar 50mm f1.8 har en standard filtergevindstørrelse, normalt 49mm, hvilket giver mulighed for brug af filtre såsom UV-filtre, polarisatorer og ND-filtre.

Alt i alt er Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8 et højt anset objektiv blandt vintageobjektiventusiaster og fotografer, der værdsætter objektiver med manuel fokus for deres optiske kvalitet og kreative potentiale. Det er værd at bemærke, at som manuel fokuslinse kræver det dygtighed og øvelse at opnå optimale resultater, men det kan producere fantastiske billeder i hænderne på en dygtig fotograf. Så hvis du er interesseret i et klassisk objektiv af høj kvalitet med manuel fokusfunktion, er Pancolar 50 mm f1.8 bestemt værd at overveje.

Taulov mose og eng