Super/SMC Takumar 35mm F2

Er et klassisk objektiv, der blev produceret af Pentax. Det er et manuelt fokuseret objektiv, der er kendt for sin fremragende billedkvalitet og konstruktion produceret med solidt metal og glas, der sikrer en pålidelig ydeevne og lang levetid.

Takumar35mmF2

Objektivet er fremstillet i 4 versioner. Første version har en anden glaskonstruktion samt en filterstørrelse på 67mm - alle senere versioner har filterstørrelse på 49mm.
Super Takumar 35mm F2 er velegnet til forskellige foto-stilarter, herunder landskaber, portrætter og gadebilleder. En brændvidde på 35mm giver et bredt synsfelt og mulighed for at fange både detaljer og kontekst i billederne.
Blænden på F2 giver mulighed for en flot bokeh-effekt, hvor baggrunden bliver sløret, mens motivet forbliver skarpt. Dette gør objektivet ideelt til at skabe dybde og isolere motivet fra baggrunden. 

Under de rigtige forhold er det muligt, at få sæbeboble-bokeh som kendes fra Trioplan 50 og 100mm objektiverne.

Takumar35mmf2M42(P1305408)web

Som et manuelt fokuseret objektiv kræver det lidt øvelse og præcision at opnå skarpe billeder. Men når man behersker fokuseringsteknikkerne, kan Super Takumar 35mm F2 producere imponerende billeder med unikt look, fantastisk skarphed og kontrast.

Super Takumar 35mm F2 et fremragende objektiv til fotografer, der ønsker en klassisk optisk oplevelse og er villige til at investere tid og indsats i manuel fokusering.