Meyer-Optik Görlitz Telefogar 90mm f/3.5

Det glemte objektiv, som kun få har prøvet......
Det skyldes mangel på passende adaptere til moderne kamerahuse. På Ebay kan man være heldig at finde håndlavede(finish er ikke altid den bedste) adaptere til flere moderne kamerahuse. Man kan også forsøge at lave en adapter selv - på youtube findes flere DIY guider til dette.

Objektivet blev fremstillet af Meyer-Optik Görlitz i Øst-Tyskland i perioden 1957 - 1960 til Altix kameraer med udskiftelig optik. Det er et teleobjektiv med en brændvidde på 90 mm og en maksimal blænde på f/3.5. Med en passende adapter, kan det bruges med moderne digitale kameraer.

Telefogar90mmf3.5Mount: Altix
Fremstillet i: DDR
Filtermontering: 46 mm
Blænde: 3.5 - 22
Glas: 4 elementer i 3 grupper
Blændeblade: 12
Minimum fokuseringsafstand: 150 cm
Vægt: 250 gr

Telefogar 3.5/90 er kendt for sin optik af høj kvalitet og skarp billedkvalitet.
Ud over sin optiske kvalitet er Telefogar 3.5/90 også værdsat af samlere for sit unikke udseende.

Linserøret er lavet af metal og har et karakteristisk rillet design, som er både æstetisk tiltalende og funktionelt, da det giver et sikkert greb til fokusering og justering af blænden. Det er naturligvis et manuelt objektiv. Det har en glat fokuseringsring, der gør det nemt at opnå præcist fokus. Den manuelle blænde giver dig kontrol over dybdeskarpen (DOF) på dine fotos.

Et unikt træk ved Telefogar 3.5/90 er dens bokeh, som er forårsaget af formen på blændebladene og linsernes konstruktion. Denne karakteristiske bokeh-effekt kan tilføje et kreativt element til dine fotos og få dem til at skille sig ud.

Meyer-Optik Görlitz Telefogar 3.5/90 et fint(men overset) vintage-objektiv, der kan producere smukke billeder af høj kvalitet med en unik bokeh-effekt.