Takumar 200mm f3.5 M42 

Takumar 200mm F3.5 er et vintage manuelt fokus-objektiv fra øverste hylde.
Det blev produceret af Asahi Optical Co. (Pentax) i 1970'erne i M42 mount. Objektivet regnes som et af de bedste objektiver og er eftertragtet for dets fremragende billedkvalitet og solid byggekvalitet. Objektivet har en hurtig maksimal blænde på f/3.5, hvilket gør den velegnet til fotografering med lavt lys og lavt DOF(dybde-af-felt-effekter). Det har en brændvidde på 200 mm, som er ideel til portrætter, sport og fotografering af dyreliv.
Det super-multi-coatede Takumar 200mm F3.5 er mest kendt for sin fremragende optiske præstation, som tilskrives dets avancerede optiske design og coating af høj kvalitet.
Objektivet har seks elementer i fem grupper og bruger et sjældent jordglaselement til forbedret farvetnøjagtighed og kontrast - endvidere har det 18 blændeblade!!
Objektivet har en minimumsfokuseringsafstand på 2,5 m (8,2ft) og et maksimalt forstørrelsesforhold på 1: 4,5, hvilket er ganske godt for en teleobjektiv i denne brændvidde.

Super Multi Coated Takumar200mmf3.5M42 1 Super Multi Coated Takumar200mmf3.5M42 2

Generelt er Takumar 200mm F3.5 et fantastisk objektiv til vintage kameraentusiaster og fotografer, der leder efter et teleobjektiv af høj kvalitet, enestående bokeh og med en hurtig maksimal blænde.

Objektivet er fremstillet i 2 versioner, som internt er identiske, men forskelligt kosmetisk design. Gode fejlfrie eksemplarer er svære at finde og koster derefter. Objektivet har én ulempe – det vejer lidt over 1Kg.