Carl Zeiss Jena Sonnar MC 135mm F3.5 er et manuel fokusobjektiv, der blev produceret i Østtyskland af Carl Zeiss Jena. Det blev introduceret i 1970'erne(der findes mange versioner af objektivet) og var et populært teleobjektiv til spejlreflekskameraer.
"Sonnar"-betegnelsen indikerer, at den bruger det berømte Sonnar optiske design, som blev udviklet af Dr. Ludwig Bertele i 1930'erne. Dette design er kendt for sin høje kontrast og skarphed.
"MC"-betegnelsen står for "multi-coated", hvilket indikerer, at linseelementerne er blevet belagt med anti-reflekterende belægninger for at reducere linsens flare og øge kontrasten.
Objektivet har en minimumsfokusafstand på 1,5 meter og en filtertrådstørrelse på 49 mm.

Carl Zeiss Jena Sonnar MC 135 mm F3.5 et teleobjektiv af høj kvalitet. Det er brugt af mange macro-fotografer som rør-objektiv (tube lense) pga. dets fremragende optiske ydeevne.

NB: Den mekaniske kvalitet på objektivet er egentlig god, men smøremidlet i objektivets helicoid(ringen du stiller afstand med) kan være nærmest som tjære. Rengøring af helicoid og skift af smøremiddel kan være en udfordrende opgave.

CZJSonnar