Pentacon auto 1.8/50

Pentacon50mm

Pentacon auto 1.8/50 er et objektiv med manuel fokus fremstillet af Pentacon i den tidligere Tyske Demokratiske Republik (DDR) i løbet af 1970'erne. Det har en maksimal blænde på f/1.8 og en brændvidde på 50 mm, hvilket gør det til et hurtigt standard prime-objektiv.
Objektivet er kendt for sin skarphed og farvegengivelse, og det producerer billeder med en usædvanlig sæbeboble bokeh (kvaliteten af de ufokuserede områder på et billede) - især ved min. fokusafstand. Det har en 6-blads blænde og kan stoppes ned til f/16.

Pentacon auto 1.8/50 blev designet til brug med kameraer, der havde en M42 skruemontering, som var en populær montering i den æra. Men med brug af en billig adapter, kan det bruges på de fleste kamerahuse med udskiftelig optik.

Pentacon50mm 1 Pentacon50mm 2

En af de unikke egenskaber ved dette objektiv er dets evne til at fungere som et makroobjektiv. Det har en minimumsfokusafstand på 0,33 meter, hvilket giver dig mulighed for at komme helt tæt på dit motiv og fange små detaljer med stor klarhed. Dette gør det til et godt valg til makrofotografering, såvel som til portrætter og andre typer fotografering, hvor du ønsker at isolere dit motiv og skabe en lav dybdeskarphed.
Pentacon50mmf1.8M42 smallSamlet set er Pentacon auto 1.8/50 et fornuftigt og prismæssigt overkommeligt vintageobjektiv, der kan give fremragende resultater, når det bruges med omhu.