Helios 44-2

Er et vintage objektiv med manuel fokus, der blev fremstillet i det tidligere Sovjetunionen, specifikt på KMZ fabrikken i Rusland. Den er designet til brug med 35 mm filmkameraer og er kompatibel med forskellige kameramounts, inklusive M42, Nikon F og Canon EF.

Objektivet har en maksimal blænde på f/2 og en brændvidde på 58 mm, hvilket gør det til et populært valg til portrætfotografering. Den har også en unik swirly bokeh-effekt, som er forårsaget af objektivets optiske design.

Helios 44-2 er et meget eftertragtet objektiv af fotografer, der er interesserede i vintage-objektiver og fotografering med manuel fokus. Dens overkommelige pris, kvalitet og karakteristiske bokeh-effekt har gjort den til et populært valg til både film og digital fotografering.

Helios 44 er fremstillet på forskellige fabrikker og i store mængder - og er dermed let at finde brugt til billige penge. Der er dog stor forskel på den mekaniske kvalitet,

Begge modeller herunder er fremstillet på KMZ fabrikken: Helios 44-2 er fremstillet 1973 og 44M modellen i 1980. Første to tal i serienummeret angiver årstal.

Helios44M 44 2 2 Helios44M 44 2 1

Helios 44M

Er også produceret af KMZ-fabrikken i Rusland. Det er en variant af Helios 44-2 objektivet, men med nogle modifikationer. Ligesom Helios 44-2 har 44M en brændvidde på 58 mm og en maksimal blænde på f/2, men med forbedret multi-coating, der reducerer flare og øger kontrasten.

Helios 44M er kompatibel med forskellige kameramounts, inklusive M42, Nikon F og Canon EF. Den har en solid metalkonstruktion og en glat fokuseringsring, der gør den til en fornøjelse at bruge.

I lighed med Helios 44-2 har 44M en unik swirly bokeh-effekt, som er meget eftertragtet af fotografer, der leder efter et vintage eller kunstnerisk look til deres billeder.

Helios 44M anses af mange fotografer for at være et af de bedste objektiver produceret af KMZ-fabrikken og er højt anset for dets kvalitet og overkommelige priser.

Helios44M 44 2 3