Tokina AT-X Macro 90mm F2.5 - også kaldet "Bokina".

Navnet Bokina kommer af objektivets optiske egenskaber, nemlig at tegne skarpt samtidig med en silkeblød og fantastiske bokeh. Det er ikke uden grund, at det er ét af de mest eftertragtede vintage objektiver. Det afspejler sig i prisen, men det er alle pengene værd!

Tokina AT X Macro Bokina 90mm F2.5(1) Tokina AT X Macro Bokina 90mm F2.5(2)

Tokina AT-X Macro "Bokina" 90mm F2.5 er et makroobjektiv med manuel fokus. Det er designet til brug på både full-frame og APS-C format kameraer. Det har en maksimal blænde på f/2.5, hvilket giver mulighed for fremragende ydeevne i svagt lys og lav dybdeskarphed.

Objektivet har en minimumsfokusafstand på 11,8 tommer (30 cm), hvilket giver et forstørrelsesforhold på 1:2. Det betyder, at motiver kan optages i halv naturlig størrelse på kamerasensoren, hvilket gør det til en fantastisk mulighed for nærbilleder og makrofotografering.

Objektivet er konstrueret med 9 elementer i 7 grupper, inklusive et lavspredningsglaselement for at reducere kromatiske aberrationer og producere skarpe, klare billeder. Objektivet har også en multi-layer coating for at reducere flare og ghosting .

Samlet set er Tokina AT-X Macro 90mm F 2.5 et objektiv af høj kvalitet, der giver fremragende ydeevne til nærbilleder og makrofotografering. Dens hurtige maksimale blændeåbning, robuste konstruktion og imponerende billedkvalitet gør den til et populært valg blandt fotografer, der har specialiseret sig i makrofotografering.

Tokina AT-X Macro Extender

Tokina AT-X Macro Extender er et tilbehør til Tokina AT-X Macro objektivet.  Extenderen giver mulighed for endnu tættere fokuseringsafstande og højere forstørrelsesforhold. 
Forlængeren giver objektivet ægte 1:1 forstørelse, samtidig forøges brændvidden til 180mm F5.

Tokina AT X Macro Bokina 90mm F2.5(3)

Ved at bruge Macro Extender kan fotografer fange endnu flere detaljer og komme tættere på deres motiver, hvilket gør det til et nyttigt værktøj for makrofotografentusiaster. Det er dog værd at bemærke, at brugen af forlængeren også reducere mængden af lys, der når sensoren, hvilket kan påvirke eksponeringen og kræve justeringer af blænde eller lukkerhastighed.

 Tokina AT X Macro Bokina 90mm F2.5(4)